A Fortuna Liga 15. fordulójában rangadót játszott a DAC. A csallóközi gárda az ősi rivális Slovan otthonába látogatott. László Csaba harmadik mérkőzésén irányíthatta a dunaszerdahelyieket.

 

Slovan Bratislava – FC DAC Dunaszerdahely 1:0 (0:0)
Helyszín:  Pasienky (Pozsony) vezette: Glova
Gólszerzők: Priskin (82.)
Sárga lapok: Kotula (34.) ill. Ljubicic (24.), Stepanovsky (67.), Huk (74.). Slavik (77.)

 

Slovan: Mucha – Kubík, De Marco, Salata, Kotula (Ligeon 46.) – de Kamps, Savicevic – Orsula (Priskin 64.), Soumah, Schet (De Sea 90.) – Cavric. Vezetőedző: Vukomanovic

 

 hirdetes_810x300  

DAC: Slavik – Zivkovic, Huk (Sabala 86.), Kwin, Brasen – Ljubicic – Stepanovsky, Pambou, Kontar (Polievka 83.), Vida – Luptak (Michalik 69.). Vezetőedző: László Csaba

 

 

A DAC új vezetőedzője, az 52 éves László Csaba  harmadszor ült a DAC kispadján, és harmadszor is idegenben. A Nagyszombat (0:1) és a Miava (2:1) után a Slovan következett.

 

 

„Nagyszombatban remekül játszottunk a második játékrészben, Miaván pedig inkább az elsőben jött ki jobban a lépés. Ha viszont sikeresek akarunk lenni a Slovan ellen, akkor az egész kilencven perc során jól és koncentráltan kell futballoznunk”nyilatkozta a mérkőzés előtt az 52 éves szakember

 

 

A vasárnapi derbi volt a két csapat 49. egymás elleni összecsapása lesz. A Slovan számára  egyúttal ez volt a kétezredik élvonalbeli találkozó, ha a háború utáni időszakot vesszük figyelembe.

 

 

A találkozó első félidjét egyértelműen a pozsonyiak uralták. A csallóközi gárdának komoly helyzete nem adódott az első félidőben. Slávik remek védéseinek köszönhetően a Slovan az első félidőben nem tudott betalálni.

 

 

Slávik a 43. percben óriási bravúrt mutatott be, mikor De Kamps bombáját lábbal hárította. A bomba után ápolni is kellett a fiatal hálóőrt. Az első játékrész gól nélkül ért végett és nem láthattunk DAC kapura lövést sem az első félidőben.

 

 

A második játékrész elejét is a Slovan uralta, a találkozó első kapuralövését jegyezhettük fel a 49. percben a DAC részéről, Huk távoli lövése azonban jócskán elkerülte a kaput. Az 59. percben ismét Huk próbálkozott egy lövéssel, de ezúttal sem kellett játékba avatkoznia a Slovan kapusának.

 

 

A 64. percben a Slovan csapatában pályára lépett a magyar válogatott támadója Priskin Tamás is. A félidő közepéhez közeledve a játék kiegyenlítettebb lett, a Slovan sem tudott komoly lehetőséget kialakítani a második játékrész 65. percéig. László Csaba rendezte a sorokat a DAC hátsó alakzatában, és a Slovan támadásai rendre fennakadtak a dunaszerdahelyi védőkön.

 

 

A 72. percben az első komoly lehetőségét puskázta el a Slovan, Soumah lövése nem sokkal kerülte el Slávik kapuját. Egy perccel később kis híján megszerezte a vezetést a DAC, miután De Marco röviden adta haza a játékszert és Stepanovsky csapott volna le a labdára, azonban Mucha remekül együtt élve a játékkal jól mozdult ki kapujából.

 

 

A 80. percben Soumah passzát követően Priskin került ziccerbe, de a magyar támadó lövése elkerülte a jobb kapufát. Egy perccel később azonban már nem hibázott a magyar támadó, Soumah remekül ugratta ki Priskint, aki nem hibázott és a hálóba vágta a labdát.

 

 

Két perccel a találkozó vége előtt Zivkovic lövését védte bravúrral Mucha, ezzel legnagyobb gólszerzési lehetőségét puskázta el a csallóközi együttes. A folytatásban a mérkőzés eredménye nem változott, ezzel zsinórban ötödik győzelmét is megszerezte a Slovan.

 

Kép: fcdac.sk

Körkép.sk

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!