Alig fél óra alatt elkeltek a jegyek Sting november 12-i koncertjére a párizsi Bataclan koncertteremben – jelentették be kedden a szervezők.

A szombati koncerttel nyitják meg újra egy év után a Bataclant, ahol a múlt év novemberében 130 halálos áldozatot követelő terrortámadásokban kilencvenen vesztették életüket.

 

Az ezer jegyet kevesebb mint fél óra alatt megvásárolták

 

– közölte a Lagardere Unlimited Live Entertainment, a szórakozóhely tulajdonosa.

 

A Bataclanba 1500 vendég fér be, ám a helyek egy részét a merényletek túlélőinek és az áldozatok hozzátartozóinak tartották fenn. A koncert egy nappal előzi meg a 2015. november 13-i merényletek évfordulóját.

 hirdetes_810x300  

 

Az est bevételét az egy évvel ezelőtti merényletek túlélői által létrehozott egyesületeknek ajánlotta fel a brit énekes

 

„A Bataclan újranyitásával két fontos feladatunk van: megemlékezni azokról, akik életüket vesztették a tavalyi támadásban, és ünnepelni a zenét és az életet, amit ezt a mitikus koncertterem is képvisel”

 

– hangsúlyozta múlt héten internetes oldalán Sting, aki még kezdőként lépett fel először a The Police nevű csapatával a Bataclanban.

 

A nyitókoncert másnapján emléktáblát helyeznek el a Párizs északkeleti részén található klub falán. A megemlékezésen a túlélők és az Eagles of Death Metal amerikai rockzenekar tagjai lesznek jelen, akik a terrortámadás alatt koncertet adtak a Bataclanban.

 

A tavaly november 13-i párizsi merényletek estéjén három, testén robbanóövet viselő terrorista hatolt be az épületbe, ahol az Eagles of Death Metal amerikai zenekar adott koncertet. A merénylők azonnal tüzelni kezdtek, és kilencven embert megöltek. A támadással egy időben a Stade de France nemzeti stadionnál és belvárosi kávéházak teraszain másik két terrorkommandó további negyven embert ölt meg.

 

A tulajdonosok az újranyitás előtt teljesen felújították a szórakozóhelyet

 

A támadás óta a Bataclan, amely Párizs egyik legrégebbi és legismertebb könnyűzenei koncertterme, nem nyitott ki.

 

 

MTI

Nyitókép: bbc.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!