A Paylab fizetéseket érintő nemzetközi felmérése szerint Pozsony Közép-Kelet-Európa egyik legjobban fizető városa. A térségben épp a szlovák fővárosban a legmagasabb az átlagbér: 1400 euró. Ugyanakkor itt Szlovákiában a legnagyobb a különbség a fővárosi és az országos átlagbér között: a Pozsonyban dolgozók több mint 20 százalékkal is többet kereshetnek, mint az országos átlag – írja a Profesia.sk.

 

Kisebb a különbség Csehországban, Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, és Horvátországban, ahol 15-20 százalékos jövedelemkülönbségeket állapítottak meg. A balti államoknál (Észtország, Litvánia, Lettország) a legalacsonyabb a különbség, a fővárosiak csak átlagban 7 százalékkal keresnek jobban az országos átlagtól.

 

Ami a top-menedzsereket illeti, Prága áll az élen. A cseh fővárosban 3980 eurót keres egy csúcsvezető, ami az ottani átlagbér csaknem háromszorosa.

 

 hirdetes_810x300  

Pozsony ezúttal sem marad el sokkal, ugyanis nálunk a fővárosban dolgozó topmenedzserek átlagosan 3702 eurót keresnek havonta, ami a fővárosi átlagbér 2,6-szorosa – ezzel a szlovák főváros a második helyen végzett. A harmadik helyen Zágráb áll a csúcsvezetők által havonta bezsebelt 3131 eurós fizetéssel. Budapest 3036 eurós menedzseri jövedelemmel a negyedik.

 

A balti államokban vezető beosztású alkalmazottak átlag 1500-2000 eurót keresnek, így az ő fővárosaikban a legkisebb a különbség.

 

Körkép.sk

Nyitókép: touchit.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!