Robert Kaliňák nem tudta az újságíróknak megmondani, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) miért kezdett el hét év után vizsgálódni a Fun rádióba történt 2009-es állami befektetéssel kapcsolatban. „A médiában olvastam róla” – mondta a mai kormányülés után.

 

A Denník N tájékoztatása szerint a NAKA nyomozói Besztercebányán (Banská Bystrica) vizsgálódnak bűncselekmény elkövetése miatt, a Smer első kormánya idején a Boris Kollár tulajdonában levő Fun rádióba történő befektetés kapcsán. Az ügyben gyanúsított lett a Fun Rádió másik tulajdonosa, Peter Struhár is, valamint a Szlovák Fejlesztési Alap már elhunyt egykori igazgatója, Oskar Soták.

2009-ben a napilap szerint a rádióba 2,6 millió eurót fektetett be az állam, amelyért a médium részvényeinek 26 százalékát kapta meg. Amikor tavasszal az állam által létrehozott alap eladta részvényeit, Boris Kollár 800.000 eurót kapott. Mivel a társaság ez idő alatt nem fizetett osztalékot, az állami beruházás Kollár legismertebb cégébe 1,8 millió eurós veszteséggel zárult. A részvényekbe történő befektetés nem minősül törvénytelennek, de nincs garancia arra, hogy a beruházás megtérül.

 

A vizsgálat menetéről és részleteiről a rendőrség nem volt hajlandó információkat közölni. A napilap szerint a határozatból arra lehet következtetni, hogy a rendőröknek ki kell vizsgálniuk, hogy támogatták-e a rádiót, vagy az állam más körülményeknek köszönhetően veszített a részvényeken. Kollár célzatosnak tartja a vizsgálatot.
webnoviny.sk
kép: SITA/Marko Erd

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!