Dennis Ross amerikai republikánus képviselő szerint Donald Trump elnöksége idején erősödni fognak az amerikai-magyar kapcsolatok – írja az MTI.

 

A washingtoni képviselőház magyar gyökerű politikusa az amerikai magyarok legnagyobb ernyőszervezete, az Amerikai Magyar Koalíció szokásos Mikulás-napi gálavacsoráján rövid beszédében hangsúlyozta az erős magyar-amerikai kapcsolatok fontosságát. Kijelentette, hogy

 

„nincs jobb partnerünk a kelet-közép-európai térségben, mint Magyarország”.

 

Szólt az Európát sújtó migrációs problémáról, hangsúlyozva, hogy Orbán Viktor kormányfő „olyan vezetői képességekről tett tanúbizonyságot, amilyent régen láttunk”. Azt is hangsúlyozta: az egész világ felfigyelt arra, ahogyan Magyarország a migránsválságot kezelte.

 hirdetes_810x300  

 

A beszéd után a politikus az MTI-nek nyilatkozva elmondta: szerinte ma Európában az egyik legnagyobb probléma a migráció. Magyarország helyesen cselekedett, amikor kerítést épített, ellenőrizte a belépni akarókat, aztán követte az útjukat – hangsúlyozta.

 

Az amerikai elnökválasztás után várható magyar-amerikai viszonyt firtató kérdésre a floridai politikus kiemelte, hogy Donald Trump és Orbán Viktor bizonyosan jól együttműködik majd gazdasági és katonai téren.

„Donald Trump megválasztásával fényesebb jövő vár az amerikai-magyar viszonyra”

– jelentette ki a republikánus képviselő.

 

Az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) idén ünnepli fennállásának huszonötödik évfordulóját. A pénteki gálavacsorán Andrea Lauer Rice, a szervezet alelnöke részletesen beszámolt az idei év eredményeiről – több tucat rendezvényéről és ösztöndíjairól -, Max Teleki pedig, aki tizenkét év óta elnöke a szervezetnek, összegezte mindazt, amit elnöksége éveiben a HAC a magyar kulturális örökség megőrzéséért tett. Teleki helyett mostantól Andrea Lauer Rice lesz a HAC-nak az elnöke, amelyet édesanyja, Lauer Edith alapított.

 

A gálavacsorán jelen volt mások mellett George Pataki, New York állam volt kormányzója, April Foley, az Egyesült Államok volt magyarországi nagykövete és a Magyar Kezdeményezés Alapítvány elnöke, Voisin Éva Kaliforniában élő operaénekesnő, Lee Edwards, a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány elnöke, Marion Smith történész, az emlékalapítvány igazgatója, és Magyarország több tiszteletbeli konzulja.

 

MTI

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!