A függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező Alexander Van der Bellen vezet az ausztriai elnökválasztás vasárnap tartott megismételt második fordulójában a SORA közvélemény-kutató intézet becslése alapján.

 

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elismerte, hogy jelöltje, Norbert Hofer vereséget szenvedett az ausztriai elnökválasztás vasárnapi megismételt második fordulójában. Herbert Kickl, az FPÖ főtitkára az ORF közszolgálati televízióban nyilatkozva gratulált a sikerhez a függetlenként induló, de a Zöldek pártjának támogatását élvező Alexander Van der Bellennek.

 

Van der Bellen 53,6 –  53,3 százalékkal nyerhetett

 

 hirdetes_810x300  

Az ORF osztrák közszolgálati televízió megbízásából készült előrejelzés eredménye szerint Van der Bellen a szavazatok 53,6 százalékát, míg az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) által indított Norbert Hofer a szavazatok 46,4 százalékát szerezte meg.

 

 

Egy másik előzetes becslés, az ARGE kutatóintézet által készített előrejelzés szerint Van der Bellen 53,3, Norbert Hofer 46,7 százalékos eredményt ért el.

 

Hétfőn lesznek végleges eredmények
 

Az előzetes becsléseket a szavazatok több mint ötven százalékos feldolgozottságára alapozva készítették. Végleges eredmények hétfőre várhatók, amikor a levélben leadott szavazatokat is összeszámolják.

 

Norbert Hofer a facebook-on gratulált ellenfelének a győzelemhez. Ugyanakkor azt írta,

 

„végtelenül szomorú vagyok, hogy nem sikerült, szívesen vigyáztam volna Ausztriára”.

 

A politikus bejegyzésében összetartásra szólította fel az osztrákokat.

 

MTI

Nyitókép: 24.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!