Vlagyimir Putyin orosz elnök immár az egymást követő negyedik évben került az amerikai Forbes magazin szerdán közzétett listájának az élére, amely a világ legbefolyásosabb embereit sorolja fel.

 

Putyin megkapja, amit akar

 

A Forbes magazin szerint az orosz elnök kiterjesztette országa befolyását szinte a világ minden szegletében; saját hazájában éppúgy, mint Szíriában, és az amerikai elnökválasztáson is megkapta, amit akart.

 

 hirdetes_810x300  

A Forbes-listán szereplő második helyezett Donald Trump megválasztott amerikai elnök, a harmadik Angela Merkel német kancellár, a negyedik Hszi Csin-ping, a Kínai Népköztársaság elnöke, míg az ötödik Ferenc pápa.

e8034d4e-318f-4f3d-a718-2ddc1c99f766
Fotó: newsmax.com

A második helyet elfoglaló Donald Trump megválasztott amerikai elnök, akinek nem ártanak a botrányok. Őt támogatja a Kongresszus mindkét háza, személyes vagyona pedig milliárdokra rúg”

 

-írja kommentárjában a magazin. A harmadik legbefolyásosabb ember egyben a világ legbefolyásosabb nője  Angela Merkel német kancellár, aki az Európai Unió legfőbb támaszának számít – mutat rá a Forbes. A jelenlegi amerikai elnök, Barack Obama mindössze a 48. helyet kapta a magazin listáján. Theresa May brit miniszterelnök pedig a 13. helyezett a világ legbefolyásosabb embereinek rangsorában, Francois Hollande francia elnök a 23., míg Abe Sindzó japán kormányfő a 37.

 

MTI
Nyitókép: MTI/EPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!