Hatvanéves korában meghalt Carrie Fisher amerikai színésznő, aki Leia hercegnő szerepét játszotta a Star Wars-filmekben. Fisher a múlt héten szívrohamot kapott egy repülőúton, újra kellett éleszteni, kórházba szállítás után stabilizálták az állapotát. A színésznő halálhírét a lánya, Billie Lourd jelentette be.

 

Carrie Fisher 1956. október 21-én született Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként. Édesanyja nagy sztárnak számított az ötvenes években, ő játszotta többek között az Ének az esőben című legendás musical női főszerepét.

 

lany
Lányával 2015-ben. kép: celebmafia.com

 

Fisher első filmszerepét a Sampon című 1975-ös filmben kapta Warren Beatty és Goldie Hawn oldalán. Két évvel később a Csillagok háborúja meghozta neki a világhírt, a csökönyös Leia hercegnő szerepét később még háromszor játszotta el: A Birodalom visszavág-ban, A Jedi visszatér-ben, és a tavaly bemutatott Az ébredő Erő-ben. A jövő decemberben a mozikba kerülő nyolcadik Star Wars-filmben is szerepelni fog.

 hirdetes_810x300  

 

star
kép: 20TH CENTURY FOX VIA AP

 

Fisher feltűnt a Blues Brothers-ben, Tom Hanks partnere volt a Magas barna férfi felemás cipőben című 1985-ös vígjátékban, Woody Allen rendezte a Hannah és nővérei-ben, illetve fontos szerepet játszott a Harry és Sally című romantikus komédiában.

 

forrás: origo.hu
borítókép: promiflash.de

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!