Ľubomír Okruhlica, az állami Kábítószerfüggőség-kezelő Központ (CpLDZ) igazgatója szerint két deci bort vagy fél deci tömény alkoholt kéne csak fogyasztani az ünnepi éjszaka folyamán.

 

Ha sokat iszunk, együnk is mellé!

 

A fiatalkorúaknak még ennyit sem javasol. „A kiskorúknak nehéz megmagyarázni, hogy máskor miért ne ihatnának, ha most megtehetik. A szülők ezt egyszerűen képtelenek megmagyarázni” – mondta Okruhlica, aki hozzátette, hogy sem a magas vérnyomásúaknak, sem azoknak akik korábban függők voltak nem szabadna alkoholt fogyasztaniuk.

 

 hirdetes_810x300  

Ha valaki ennek ellenére többet szeretne inni a javasoltnál, fontos, hogy egyen is mellé. Ezzel ugyanis segíti a részegség elkerülését. „Üres gyomorra nagyobb mennyiséget inni, ráadásul gyorsan, nem szerencsés” – vázolta a szakember.

 

14151177581984
Fotó: zlavadna.sk

 

Ha valaki mégis alaposan a pohár fenekére nézett, pihenéssel, alvással és nagy mennyiségű folyadékkal, 1–2 liter vízzel tud segíteni magán. A másnaposság ellen hasznos még a C-vitamin is. Bár kaphatóak egyéb szerek is a gyógyszertárakban, melyek segítenek a macskajaj leküzdésében, fontos tudni, hogy ezeket orvosi szempontból nem ajánlják. „Az ember jobban érzi magát ezektől, de a szervezet nem regenerálódik” – folytatta, majd hozzátette, hogy a reggeli „gyógyfelest” sem javasolja senkinek.

 

Ha valaki mégis mást szeretne fogyasztani a vízen kívül, akkor a kávé az, ami segíthet. A koffein segít kiüríteni a szervezetből az alkoholt.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!