Új internetes közlekedési-információs szolgáltatást indított útjára az állam, amely meglepetésünkre magyarul is elérhető és elvileg a közúton ellenőrzést végző rendőrökre is figyelmeztet.

 

A Közlekedésügyi Minisztérium ma mutatta be új szolgáltatását, melynek segítségével értesítést kaphatunk többek között a közutak aktuális helyzetéről, balesetekről, útlezárásokról, rendőrségi ellenőrzésekről és az aktuális időjárási viszonyokról is.

 

A rendszer jelzi a vonatok késését is, valamint a kerékpárral közlekedők is hozzáférhetnek számukra érdekes és fontosnak ítélt információkhoz.

 

 hirdetes_300x300  

Bár a rendszer honlapján nem találtunk jelmagyarázatot, a letölthető mobilalkalmazáson keresztül már az is egyértelművé válik, hogy melyik útszakaszon mire kell számítanunk.

 

Habár az oldal magyar nyelvű fordítása itt-ott kissé nehézkesre sikeredett, mindenképpen pozitívumként értékelhető, hogy a szlovák, angol és német nyelv mellett magyarul is elérhető a szolgáltatás.

 

Különlegességnek számít továbbá az is, hogy a felhasználók is jelezhetik az általuk tapasztalt, a rendszerben aktuálisan nem látható korlátozásokat, baleseteket, stb. amit a rendszer operátorai feldolgoznak.

 

Az új rendszert a Slovak Telekom készítette el – az állam EU-s és saját forrásokból finanszírozta a nettó 14,2 millió eurós számlát. Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedésügyi miniszter szerint a rendszer fenntartása évente mintegy 1,5 millió eurót emészt majd fel.

 

Körkép.sk

Nyitókép: odoprave.info/reprofoto

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!