Három férfit tartóztattak le vasárnap Svédországban, miután a rendőrség arról értesült, hogy megerőszakoltak egy nőt, és tettüket a Facebook élőadás-szolgáltatásával közzé is tették a közösségi oldalon.

 

Az uppsalai rendőrségen először egy másik nő tett bejelentést, miszerint csoportos nemi erőszakról szóló felvételt tettek közzé egy többezer tagot számláló Facebook-csoportban. A videót több százan láthatták.

 

„Megerőszakoltuk” – mondta a felvétel végén az egyik férfi a kamerába.

 

 hirdetes_810x300  

Az egyik elkövető állítólag fegyverrel kényszerítette a 30 éves áldozatot a földre, majd mindhárman „súlyos erőszakot” követtek el rajta.

 

Az iszonyatos élőadás a hírek szerint csak akkor ért véget, amikor a bejelentésre reagálva a rendőrség rátörte az elkövetőkre az ajtót. Három 19 és 24 év közötti férfit vettek őrizetbe.

 

Az ügyészség hétfőn arra szólította fel a lakosságot, hogy bárki, akinek birtokában van a felvétel valamilyen adatrögzítőn, azonnal jelentkezzen a rendőrségnél, és adja azt át a hatóságoknak.

 

Az állítólagos elkövetők tagadják a nemi erőszakot, de a rendőrség egyelőre őrizetben tartja őket, míg nem sikerül beszerezniük a teljes felvételt. További részleteket a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem árultak el a sajtónak.

 

A Facebook 2015 év végén tette elérhetővé az élőadás-szolgáltatást, azóta rendszeresen használják a sajtó munkatársai és a felhasználók is. Nem ez az első eset, hogy bűncselekményt közvetítettek rajta keresztül.

 

Egy hónappal korábban az USA-ban három férfi közzétette a Facebookon, ahogy egy negyedik férfi rovására követnek gyűlölet-bűncselekményt – egy értelmileg fogyatékost bántalmaztak.

 

2016 nyarán egy Antonio Perkins nevű 28 éves férfit lőttek fejbe, miközben élő adásban volt a Facebookon. Ez is Amerikában történt.

 

BBC.com, Körkép.sk

Nyitókép: themalaymailonline.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!