A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) közbeszerzési pályázatot ír ki az elektronikus egészségügyi rendszer elérhetőségének támogatására. A becsült összeg 4,7 millió euró körül mozog évente (ÁFA nélkül), a szerződés három évre szól, egy egy éves opciós joggal.

 

Az egészségügyi rendszer digitalizálására idáig csaknem 40 millió eurót költöttek. Az eHealth projekt ugyan már 2015-ben befejeződött, jelenleg azonban a rendszer hibáit próbálják kijavítani, amelyeket a próbaüzemmód során fedeztek fel. A nyertes által nyújtott szolgáltatások feladata lesz a keletkezett hibák kijavítása, valamint a rendszer teljes körű működésének biztosítása.

 

2018-ra el is készülhet

 

 hirdetes_810x300  

Az NCZI rámutatott hogy egy ilyen támogatási szolgáltatás ára körülbelül a teljes fejlesztés összegének 10 és 20 százaléka között mozog évente. Az eHealth rendszer 39,12 millió eurós ára mellett jelen esetben ez az arány 12 százalék. A legfontosabb választási kritérium a legalacsonyabb ár lesz. A rendszer teljes üzemmódban 2018 elején indul majd el. Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi szolgáltatást nyújtók a jövő évtől kezdve kötelesek lesznek az adatokat a lakosok elektronikus egészségügyi könyvében tárolni.

 

Jelenleg az eHealth rendszer próbaverzióban üzemel. A fejlesztés célja az egészségügyi szolgáltatások teljes körű digitalizálása, a rendszer bevezetését azonban már több alkalommal is elhalasztották, a próbaverziót még 2013-ban szerették volna elindítani. A rendszer létrehozza majd az orvosok, kórházak, laboratóriumok és gyógyszertárak közötti elektromos kommunikációt, javítva  ezzel az egészségügyi szolgáltatásokat.

 

Teraz.sk
kép: pcrevue.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!