Még sohasem fordult elő, hogy futballista végzett volna az első helyen az amerikai Forbes magazin listáján, amely az éves jövedelmeket összegzi. Most pedig nemcsak, hogy a portugál aranylabdás focista végzett az első helyen, de nagy vetélytársa, az argentin Lionel Messi lett a második. A bronzérmes Lebron James, a Cleveland Cavaliers kosárlabda sztárja.

 

Cristiano Ronaldo tavaly 81,6 millió eurót keresett

 

Az elmúlt időszakban a szólisták arattak: golfozók, bokszolók és teniszezők. Csapatsport sztár legutóbb 1990-ben lett első: Michael Jordan, aki ekkor állt kosárlabda karrierjének a csúcsán. Egyébként azóta ő lett az első olyan sportoló, aki dollár milliárdos lett! Ezt már nem a pályán érte el hanem azzal, hogy megvásárolt egy első osztályú kosárlabda csapatot az NBA-ben.

 

Cristiano Ronaldo tavaly 81,6 millió eurót keresett. Ennek a nagyobbik része a fizetés, melyet főként a Real Madridtól kapott, ez 51,9 millió euró. Tavaly Portugália Ronaldo vezérletével megnyerte az Európa bajnokságot, a sztár ezért is kapott pénzt. Mindez megnövelte a reklám értékét: ezen a címen 29,7 millió euróhoz jutott.

 

Fotó: The Gazette Review

 

Nagy vetélytársa a spanyol bajnokságban Lionel Messi. A Barcelona argentin sztárja végzett a második helyen 75,5 millió euróval. A harmadik a Forbes listáján Lebron James. Az amerikai kosárlabdázó tavaly győzelemhez segítette csapatát az NBA-ben. Miután Cleveland városa évtizedek óta nem nyert bajnokságot semmilyen csapatsportban, ezért Lebron James helyi hős lett jócskán növelve ezzel a reklám értékét.

 

Roger Federer épp hogy lecsúszott a dobogóról

 

A negyedik a listán Roger Federer. A svájci teniszező szenzációs visszatérést produkált: nemrég drámai küzdelemben öt játszmában győzte le régi ellenfelét, Rafael Nadalt az ausztrál Openen. Mögötte Kevin Durant következik: az amerikai kosárlabda hét láb magas sztárja tavaly szerződött át az Oklahoma Citytől a bajnok esélyes Golden State Warriorshoz rekord összegért. A hatodik Novak Dzsokovics, a szerb teniszező, aki egyedül képviseli Kelet Európát a legjobb tíz között. A pénzek jelentős mértékben nőttek, és ez elsősorban a képernyőnek köszönhető.

 

Fotó: 8ways.ch

 

A futball, a kosárlabda és a tenisz látványos sportágak míg az eddig listavezető golf nem túl izgalmas a képernyőn. Tiger Woods, aki sokáig a golf koronázatlan királya volt, 12-szer lett az év legjobban kereső sportolója a Forbes listáján. Most már csak a 12-ik. Persze így sem kell panaszkodnia hiszen a bevétele tavaly több volt mint 42 millió euró!

 

Forrás: vilagszam.hu

Nyitókép: The Watch Lab

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!