Ismét Angela Merkel a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltje, és a két párt együtt küzd majd a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás kampányában – jelentette be Horst Seehofer bajor miniszterelnök.

 

Egyértelmű támogatásról biztosították Merkelt

Horst Seehofer hangsúlyozta, hogy a CSU egyértelmű támogatásáról biztosította Angela Merkelt, és együtt küzdenek majd azért, hogy Németország első számú politikai erejeként folytathassák a kormányzást és megakadályozzák a baloldali pártok koalíciójának hatalomra jutását.

 

Angela Merkel elmondta, hogy a következő lépés a közös választási program megalkotása. Kiemelte, hogy a testvérpártok viszonya az utóbbi hónapokban “nem volt mindig könnyű”, és végül abban állapodtak meg, hogy tiszteletben tartják egymás eltérő véleményét. Jelezte, hogy továbbra is elutasítja azt a CSU-s követelést, hogy évi 200 ezer főben korlátozzák a befogadható menekültek létszámát.

 hirdetes_810x300  

 

Angela Merkel már tavaly novemberben bejelentette, hogy kancellárjelöltként kíván indulni az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson, decemberben pedig a CDU kongresszusán megerősítették pártelnöki tisztségében és hivatalosan megtették kancellárjelöltnek.

 

MTI

Nyitókép: EPA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!