Robert Fico (Smer-SD) kormányfő állítja, hogy nem neki kell értékelnie a speciális ügyész munkáját, erre megvannak a hivatalos ellenőrző szervek. Így reagált az SaS párt felhívására, akik szerint Dušan Kováčiknak vissza kellene lépnie pozíciójából. Kováčik hivatali munkájáról a Denník N írt, feltüntette, hogy az elmúlt 8 év alatt a 61 esetből egy vádemelés sem történt.

 

„Ha valaki meg van arról győződve, hogy nem vált be, akkor erre megvannak az ellenőrző szervek. A főügyész beosztottja és biztos van más lehetőség is, hogy értékeljük munkáját. A speciális ügyészség értékelő jelentéseket küld a parlamentnek. Én nem tudok arról, hogy ez valaha is téma lett volna. Most nem azért vagyok itt, hogy a speciális ügyész munkáját értékeljem.”

 

-mondta Fico kassai útján. Hozzátette, hogy Dušan Kováčikot Mikuláš Dzurinda kormánya idején iktatták be hivatalába, majd pedig háromszor is megválasztották a parlamentben, az ellenzéki képviselők szavazatával is.

 

A kormányfő érti, hogy a korrupció fontos témája a közvéleménynek. „Reagáljunk rá, de ne úgy, mint ahogy az ma Sulík úr tette, kérem. Ez az út a pokolba”. Hozzátette, hogy szerinte az SaS-ben nem a nézetek közti különbség a legnagyobb probléma, hanem a drogok.

 hirdetes_810x300  

 

A rendőrség és a speciális főügyészség már jelezte, hogy a Kováčik munkáját reprezentáló számok manipulatívak.

 

Hospodárske Noviny/TASR
kép: teraz.sk

 

Az ellenzék szerint Dušan Kováčik ügyésznek távoznia kellene posztjából

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!