Történelmi rekordot döntött a Szlovákiába látogatók száma 2016-ban: először lépte át az 5 milliós határt.

 

A tavalyi évben Szlovákiában összesen 5 023 629-en üdültek. Ez volt a szlovák idegenforgalom eddigi legeredményesebb évada: az előző évhez képest 16 százalékos növekedést ért el.

 

Az öt millió látogatóból 3 millió (60 százalék) volt a szlovákiai állampolgár, aki úgy döntött, hogy inkább valamelyik itthoni üdülési lehetőséget választja. Átlagosan 4 napot üdültek.

 

 hirdetes_810x300  

A leglátogatottabb Zsolna megye volt, a leghosszabb időt átlagosan Trencsén megyében töltötték el a látogatók (4,2 nap).

 

A külföldi turisták számát tekintve is rekord született, számuk most először lépte át a 2 milliós határt, ez az előző évhez képest 18 százalékos növekedést jelent. A külföldiek leginkább Pozsony megyét látogatták, átlagosan a leghosszabb ideig Nagyszombat megyében tartózkodtak (4,3 nap).

 

A legtöbb turista Csehországból (30,7 százalék), Lengyelországból (9,3 százalék), Németországból (8,8 százalék), Magyarországról (4,5 százalék), Ausztriából (4,3 százalék), az Egyesült Királyságból (3,8 százalék) és Olaszországból (3,2 százalék) érkezett.

 

Körkép.sk, mindop.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!