A TA3 ma esti Téma dňa című műsorában többek között a mečiari amnesztiákról is szó esik majd.

 

A sokat vitatott amnesztiák témája ismét aktuálissá vált, és a ma este 19:50-től kezdődő műsorba pedig Bugár Béla (Most-Híd) és Vladimír Mečiar egykori kormányfő is meghívást kapott.

 

Túl sokat azonban ne várjunk a mai műsortól, valódi vitára valószínűleg nem kerül majd sor. Tudvalévő, hogy egyes politikusok a valódi riválisaikkal a legritkább esetben ülnek csak le egy asztalhoz. Bugár már Mečiar aktív politikusi időszakában is a HZDS egykori elnökének egyik kedvenc vitapartnere volt, mert nem „harapott”.

 

 hirdetes_810x300  

Az amnesztiák 19 éve akadályozzzák, hogy ifj. Michal Kováč elrablóit és Róbert Remiáš gyilkosait felelősségre vonják. Vladimír Mečiar, akkori miniszterelnök 1998. március 3-án írta alá az amnesztiákat, pár órával azután, hogy átvette Michal Kováč távozó államfő jogköreit az elnöki palotában.

 

Kováč államfő halála óta egyre többször merül fel – ellenzéki kezdeményezésre – az amnesztiák eltörlésének szükségessége. A ’90-es évek szlovák politikájának e sötét időszakáról film is készült,  az Únos (Elrablás) című mozit március 1-jén mutatták be.

 

Körkép.sk, TA3.com

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!