Ha sikerül a lengyeleknek elhalasztaniuk az Európai Tanács  elnökének választását, akkor Donald Tusk nem lesz megválasztva. Robert Fico (Smer-SD) kormányfő ma támogatásáról biztosította Tuskot:

 

„Nekünk az a fontos, hogy a régiónkból is legyen jelölt. Donald Tusk ismeri a régiót, nagyon jól leehet vele dolgozni, ezért tiszteletben tartottuk azokat a indokokat, amelyeket a lengyel fél adott. Mi azonban nem rizikózhatunk, hogy olyan valakit választanak meg, aki nem lesz képes támogatni régiónkat. „

 

A miniszterelnök reméli, hogy a legközelebbi találkozón sikerül megválasztani az új elnököt, ugyanis később már másvalaki lehet a befutó. Fico elmondása szerint a márciusi uniós csúcson Brüsszelben szó lesz a foglalkoztatottságról, migrációról és biztonságról, valamint szóba kerül majd a közeledő római találkozó is.

 

Jelezte, hogy a V4-ek felvetik majd a rosszabb minőségű élelmiszerek és mezőgazdasági termékek problémáját, amelyet politikai témának nevezett és reméli, hogy az Európai Bizottság is foglalkozni fog vele.

 hirdetes_810x300  

 

Teraz.sk
kép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!