A hatóságok a 22 éves, kazah állampolgárságú Makszim Arisevet gyanúsítják a szentpétervári öngyilkos metrórobbantás elkövetésével, emellett az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) körözést adott ki az ugyancsak 22 esztendős, kirgizisztáni születésű, de orosz útlevéllel rendelkező Akbarzson Dzsalilov ellen – közölte kedden a Fontanka orosz hírportál.

 

Az értesülés egybecseng a TASZSZ rendvédelmi szervekre hivatkozó közlésével, miszerint az öngyilkos támadó egy közép-ázsiai férfi volt, aki kapcsolatban állt szíriai militánsokkal. Az orosz hírügynökség informátora szerint az elkövető a metrókocsi közepén állt, nem messze az ajtótól.

 

Tegnap este az orosz nyomozóiroda hivatalosan is terrorcselekménynek nyilvánította a szentpétervári metróban történt kettős robbantás, melynek során legalább 10 ember meghalt és 47 ember megsebesült.

 

 hirdetes_810x300  

A két megálló között történt robbanásban heten azonnal meghaltak, egy ember kórházba szállítás közben, két másik áldozat kórházba szállítás után vesztette életét. A 47 sérültből 39-en szorultak kórházi ellátásra.

 

MTI
kép: mirror.co.uk

Robbantás a szentpétervári metróban: Eddig 14 halott és félszáz sebesült (Frissítve)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!