Soros György emberek tízmillióinak életét tette tönkre, szegényedtek el a spekulációi miatt. Ezért szerinte méltatlan, hogy az Európai Unió vezetői fogadják Sorost, ami nem vet jó fényt az európai intézményekre – jelentette ki Orbán Viktor a brüsszeli plenáris ülést követő nemzetközi sajtótájékoztatóján.

 

Más választ keresünk 

 

Szerinte a vita alapján a fő kérdés a migránsok ügye és az, hogy miként látjuk az Európai Unió jövőjét. A többi kérdés csak ehhez a két témához kapcsolódik – mondta. Elismerte: az egyértelmű, hogy Európának demográfiai problémái vannak, de Magyarország nem a migránsokban látja a megoldást, hanem a saját erőforrásaiban – nyomatékosította.

 

 hirdetes_810x300  

Hangsúlyozta: a bevándorlást illetően nem csak a migránsok emberi jogairól van szó, arról is, hogy ki hogyan látja az EU jövőjét 20-30 év múlva. Egyes EP-képviselők szerint a migráció jó válasz a kihívásokra és ezért azt az Európai Unió szintjén kell kezelni, nem csak az emberi jogok miatt, hanem azért is, mert az jó az EU számára.

 

Méltatlan Soros fogadása 

 

Soros György csütörtöki brüsszeli látogatásával kapcsolatban azt mondta: nem fogadja el a baloldal és liberálisok által folytatott szalámi taktikát, vagyis hogy az Európai Néppártot meg akarják osztani. Emlékeztetett: Soros György emberek tízmillióinak életét tette tönkre, szegényetek el a spekulációi miatt. Ezért szerinte méltatlan, hogy az Európai Unió vezetői fogadják Sorost, ami nem vet jó fényt az európai intézményekre.

 

Magyarország marad az EU-ban 

 

Azzal kapcsolatban, hogy Nigel Farage meghívta Magyarországot a Brexit-klubba, azt mondta: Magyarország számára az elszigeteltség politikája irracionális, a magyarok az együttműködésben és az Európai Unióban látják a jövőt.

 

Forrás: hirado.hu

Nyitókép: EPA/Oliver Hoslet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!