A Magas- és Alacsony-Tátrában található síközpontok legnagyobb üzemeltetője, a Tatry mountain resorts (TMR) társaság rendkívül pozitívan értékelte a téli síszezont. A tátrai pályákon már 153 napja síelnek és arra számítanak, hogy a Magas-Tátrában és Jasnán még május első hétvégéjén is élvezhetik a havat a téli sportok szerelmesei.

 

„Az előző évvel ellentétben a mostani télen nagyon kedvező volt az időjárás, kiválóak voltak a feltételek, amely megmutatkozott a központok látogatottságában is” – mondta a TMR igazgatótanácsának elnöke, Bohuš Hlavatý. Elmondása szerint Jasnán és a Magas-Tátrában található pályák látogatóinak 68 százaléka volt belföldi, őket a lengyel (14 százalék) és cseh (8 százalék) látogatók követik.

 

A társaság bevételei 9,4 százalékkal növekedtek idén, a látogatottság pedig 13,2 százalékkal. Ezt a szolgáltatásokon is érezni lehetett, jóval többen foglaltak szállást hegyi hotelekben, jártak éttermekbe, vagy vettek igénybe más szolgáltatásokat.

 

 hirdetes_810x300  

Érdekesség, hogy a társaság klubjának legügyesebb tagja tavaly november 26-tól kezdve összesen 7663 kilométert síelt, az összes tag pedig összesen 4,3 millió kilométert száguldozott sítalpakon az idén.

Teraz.sk
kép: odpadnes.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!