Sulík szerint a kormánykoalíció javaslataiból hiányzik a következetesség, ordít róla az ötletszegénység, és némelyik még árthat is a vállalkozóknak.

 

Az SaS elnöke, Ruchard Sulík szerint eljött az ideje, hogy javítsanak a vállalkozói környezeten, ezért is üdvözölte a kormány ezzel kapcsolatos tegnapi bejelentését, ugyanakkor kiemelte, hogy épp a Fico-kormányok tették tönkre a szlovákiai vállalkozói környezetet.

 

„A kormány nem tudja, mit akar tenni. Nincs világos elképzelésük”

 

nyilatkozta Sulík, aki szerint a kormány által tegnap bejelentett 34, munkáltatókat érintő intézkedés közül néhányat az SaS a saját ötletének tart, ezeket ugyanis a liberális párt választási programjában dolgozta ki még tavaly.

 hirdetes_810x300  

 

„Javaslataik egy részét tőlünk plagizálták, egy része „világbéke” jellegű, a maradék pedig egyszerűen értelmetlen. A javaslataikról ordít a ötletszegénység, a következetlenség, és teljességgel hiányzik belőlük a stratégiai gondolkozás”

 

A világbéke kategóriába sorolta az SaS elnöke például azt a javaslatot, ami az állami szféra „szakmaiasításáról” szólna, amit szerinte Robert Kaliňák belügyminiszter hat év alatt sem tudott elérni a ráköltött 100 milliók ellenére.

 

A teljesen rossz elképzelések közé sorolta a kötelező tizenharmadik fizetés bevezetését.

 

„Ennyi erővel törvényben tilthatnánk be akár az inflációt, vagy a munkanélküliséget is. (…) Vagy javasolhatunk 2000 eurós minimálbért is””

 

reagált Sulík az előzőeken túl Fico 500 eurós minimálbér javaslatára.

 

HNonline.sk

Nyitókép: Hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!