Az új jogszabályok értelmében két sör elfogyasztása után még kerékpárra ülhetünk, de csak akkor, ha mindezt lakott területen belül tesszük, és a szondáztatáskor a véralkoholszintünk nem magasabb fél ezreléknél. A kerékpárútra tévedt gyalogosok pedig óvakodjanak, hiszen őket is pénzbírság fenyegetheti.

 

Mivel a kerékpáros főszezon még csak most kezdődik, ezért a rendőrség feltételezi, hogy megnő azoknak a kerékpárosoknak a száma, akik némi alkohollal a szervezetükben pattannak bringára. Ugyanakkor téved, ha valaki azt hiszi, hogy csak az italozó kerékpárosra vár pénzbírság. A nagyvárosokban gyakorta gondot okoz a sűrű forgalom, ami arra sarkalja a kerékpárosokat, hogy az úttest helyett inkább a járdát válasszák. Ez azonban problémát jelenthet, hiszen az ilyesmiért akár 50 eurós pénzbírság róható ki.

 

Ahogy a bicikli nem a járdára való, úgy a gyalogosoknak sem lenne helye a kerékpárúton. A pénzbírság az előző szabálysértésért kiszabhatóval azonos, azaz 50 euró. „Segítségünkre lenne, ha idehaza is megkülönböztetett színt kapnának a kerékpárutak, mert ezáltal a gyalogosokban is azonnal tudatosulna,hogy rossz helyen sétálgatnak“ – mondta Dan Kollár, a Cyklokoalícia elnöke.

 

 hirdetes_810x300  

Forrás: sme.sk

Nyitókép: velosprint.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!