Már annyi a kerékpáros Koppenhágában, hogy dugók alakultak ki a bicikliutakon. A dán főváros vezetése ezért speciális, forgalomfigyelő elektronikus információs táblákat helyez el, hogy elejét vegye a torlódásoknak.

 

Koppenhágában idén először haladta meg a kerékpárosok száma az autósokét. A város ezért – a világon elsőként – kezdetben 5 darab információs panelt állít a kulcsfontosságú szakaszok adott pontjaira. A koppenhágai kerékpárutak hossza mintegy 390 kilométer.

 

„Javítani kell az utak elérhetőségét a kerékpárosok számának növekedése érdekében, akiknek jelenleg küzdeniük kell a helyért az utakon”

 

mondta Morten Kabellt, a város önkormányzatának technológiai és környezeti bizottsági elnöke.

 hirdetes_810x300  

 

A város azt reméli, hogy az információs elektronikus táblák segítségével a kerékpárosok időben értesülnek, mely szakaszokon van torlódás, és alternatív útvonalat választanak.

 

A dán fővárosban a lakosság több mint 41 százaléka kerékpárral jut el munkahelyére vagy az iskolába. A kerékpárforgalom az elmúlt 20 évben 68 százalékkal nőtt. A hihetetlen mértékű növekedéssel a kerékpárutak bővítése már képtelen volt tartani az iramot, így egyes szakaszokon állandósultak a dugók.

 

Sme.sk

Nyitókép: theguardian.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!