A szezon végeztével hat olyan futballista is búcsút int a DAC-nak, akiknek lejárt a szerződése. Jakub Brašeň, Peter Štepanovský, Pape Sarr, Ľubomír Michalík, Németh Zsolt és Darko Tofiloski is távozik a klubtól. 

 

Jakub Brašeň a 2013/14-es idény tavaszi része előtt érkezett a DAC-hoz. A Besztercebányán nevelkedett, huszonnyolc esztendős labdarúgó három és fél évet töltött Dunaszerdahelyen, ezalatt 92 bajnoki összecsapáson lépett pályára, melyeken hat gólt szerzett. A kupatalálkozókkal együtt 107 tétmérkőzésen szerepelt sárga-kékben.A Szakolcáról származó Peter Štepanovský 2014 szeptembere óta erősítette a csapatot, összesen 67 bajnokin 8 gólt lőtt.

 

A szenegáli támadó középpályás, Pape Macou Sarr 2015 februárjában érkezett a francia Angers együttesétől. A Fortuna Ligában 64 mérkőzésen 7 gólt lőtt. Az egykori válogatott és csapatkapitány Ľubomír Michalík 2015 tavasza óta játszott Dunaszerdahelyen. Az angol Premier League-ben is szereplő, Csacáról származó labdarúgó – aki a kazah Kajrat Almati csapatától szerződött hozzánk – 61/2-es mérleggel távozik.

 

 hirdetes_810x300  

A huszonhat esztendős balhátvéd, Németh Zsolt 2009 februárjában jött a DAC-hoz. Még ugyanazon év tavaszán debütált az élvonalban, azóta összesítve 45 bajnoki összecsapáson kétszer talált a kapuba. Darko Tofiloski tavaly nyáron igazolt Dunaszerdahelyre az MFK Rózsahegy együttesétől. A macedón kapus a most befejeződött szezonban tizenhárom alkalommal őrizte a csapat hálóját.

 

„Mind a hat játékosnak köszönjük azt, amit a klubban eltöltött időszak alatt a DAC-ért tettek. Jakub Brašeň már az utunk legelejétől velünk volt, de a többiek is vastag betűkkel írták be magukat a klub életébe. Sok örömteli pillanatot okoztak a számunkra. A továbbiakban jó egészséget és sok sikert kívánunk nekik,” jelentette ki a DAC honlapjának Jan Van Daele sportigazgató.

 

fcdac.sk
kép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!