Helyi idő szerint reggel fél 9 körül, csúcsidőben járműbe rejtett pokolgéppel robbantottak Afganisztán fővárosának diplomáciai negyedében, közel a német nagykövetség épületéhez. A merényletben legalább 80-an meghaltak és 350-en megsérültek. A támadást egyelőre senki se vállalta magára, és azt sem tudni, mi volt a fő célpont, mivel a környéken több fontos épület is található.

 

Járműbe (feltehetőleg egy tartálykocsiba) rejtett pokolgép robbant szerdán reggel, helyi idő szerint fél 9 körül Afganisztán fővárosában, Kabulban, a diplomáciai negyedben. A merényletben – mely a német nagykövetség közelében történt – legkevesebb 80-an meghaltak és 350-en megsérültek – írja a BBC.

 

Bár a robbantás a német nagykövetségtől nem messze történt, a kabuli rendőrség szóvivője szerint egyelőre nem lehet megmondani, mi volt a pontos célpont, mivel a környéken más kulcsfontosságú épület is van, például az elnöki palota, illetve más nagykövetségek épületei is.

 

 hirdetes_810x300  
Fotó: CNN

 

A támadásnak többségében civilek voltak az áldozatai, illetve két japán diplomatáról tudni, akik könnyebben megsérültek.

 

Egyelőre azt sem tudni, hogy ki állhat a merénylet mögött. Még senki se vállalta magára a támadást, bár a tálibok a múlt hónapban jelentős tavaszi offenzívát hirdettek a külföldi erők ellen, ugyanakkor az Iszlám Állam is magára vállalt már egy öngyilkos merényletet a hónapban Kabulban.

 

Forrás: BBC/Reuters/teraz.sk/

Nyitókép: BBC

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!