Az utóbbi években az ország lakosainak nyaralási preferenciái leginkább biztonsági szempontok miatt változtak, ezért olyan népszerű országok szorultak háttérbe, mint Tunézia, Törökország és Egyiptom.

 

Az emberek a terrortámadásoktól való félelem miatt ezért legszívesebben Görögországban, Horvátországban, Bulgáriában és Spanyolországban nyaralnak – derült ki a derült ki a Szlovák Utazási Irodák Szövetségének (SACKA)  adataiból. A támadások azonban nemcsak a célországot, de az utazás módját is befolyásolják, a turisták leginkább egyenes repülőjáratokat választanak, nem szívesen szállnak át más repülőtereken – például Isztambulban.

 

Peter Ferjenčík, az Union biztosító utazási biztosítások részlegének munkatársa szerint  teljesen biztonságos ország nem létezik, azonban pár dologra mi is odafigyelhetünk. Például fontos, hogy kövessük a külföldi médiumok híreit, a repülőtereken minél hamarabb jussunk be a biztonságos zónákba,  ha pedig leszálltunk, próbáljuk meg gyorsan elhagyni a repteret és mindig szóljunk valakinek, ha elmegyünk valahova, hogy meg tudjanak minket találni.

 

 hirdetes_810x300  

Az öt legbiztonságosabb tengerparti ország közé Horvátország, Szlovénia, Montenegró, Ciprus és Görögország tartozik. Nagyobb biztonsági kockázattal utazhatunk Tunéziába, Egyiptomba (kivéve a tengerparti repülőtereket), Törökországba, Franciaországba, Belgiumba, Spanyolországba vagy épp Nagy-Britanniába.

 

Teraz.sk
kép: santorinidave.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!