Robert Fico miniszterelnök arra kérte az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA), hogy vizsgálja felül az olasz-német mérkőzést, amelyet az U21-es Európa-bajnokságon játszottak. A mérkőzésen a németek egy góllal vesztettek, ami azt jelentette, hogy a szlovák válogatott nem jutott tovább legjobb csoportmásodikként az elődöntőbe.

 

A kormányfő levelében kiemelte, hogy Aleksander Ceferin szlovén elnök jó munkát végez,  de úgy érzi, hogy kis ország képviselőjeként a  kisebb futballszövetségeket is képviseli. Fico nagyra tartotta az u21-es EB szervezetését is, ugyanis a szlovák fiatalok és szurkolók szinte hazai környezetben lehettek, azonban a német és olasz válogatott fellépése súlyos nyomot hagyott a rendezvényen.

 

Fico szerint az országot képviselő tehetségek mindent megtettek a továbbjutás érdekében, amiért minden tiszteletet megérdemelnek, viszont nem voltak felkészülve a bohózatra, amit a fejlett nemzetek játékosai mutattak be. A kormányfőt a helyzet az 1982-es Németország-Ausztria mérkőzésre emlékeztette, amikor hasonló színjáték történt Algéria kárára.

 

 hirdetes_810x300  

Fico reméli, hogy kivizsgálják az esetet és az UEFA olyan szabályokat alkot, amelyek a sportteljesítményt részesítik előnyben. Úgy látja, Ceferin a felelős a fiatal sportolók formálásáért és abbéli meggyőződésükért is, hogy a sikeres eredmények mögött a tehetség, a pályán töltött órák, a saját erőbe vetett hit és az elszántság áll, nem pedig a háttéralkuk.

 

Webnoviny.sk
kép: SITA/Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!