Hogyan élnek a világ többi pontján? Ezt vizsgálja a Társadalmi Haladás Indexe, ami 128 országot hasonlít össze több szempont alapján is.

 

Ha a világot egyetlen országnak tekintenénk, akkor a 128-as ranglistán a 80. helyen szerepelne, valahol Indonézia és az afrikai Botswana között.

 

Ami Szlovákiát illeti, a 30. helyen végzett (80,22 ponttal), a felmérés készítői szerint jól teljesített víz és higiénia területén, de az alap egészségügyi ellátást, az alapfokú oktatást és a személyes biztonságot illetően is. Gyengén teljesített azonban a tolerancia, az emelt szintű oktatásban való részvételi lehetőségek, a személyes szabadság és a közegészségügy valamint a wellness lehetőségek tekintetében. Összességében Szlovákia magas pontszámot ért el az alapszolgáltatásokban, de ami a lehetőségeket illeti messze elmarad a elvárttól.

 

 hirdetes_810x300  

Magyarországot a felmérést készítők a 37. helyre sorolták. A felmérés szerint az országban kiemelkedő az alapegészségügyi ellátás, a vízellátás, az általános oktatás és a személyi biztonság, de kevés pontszámot kapott a személyes szabadságra és a szabad választásra.

 

A felsorolt szempontokból a legélhetőbb ország Dánia, dobogós második Finnország, harmadik helyen pedig Norvégia végzett. Németország „csak” a 13., az USA pedig a 18.

 

Az alábbi térképen az országokra duplán kattintva megjeleníthető a részletes értékelés. A felmérés honlapján pedig lehetőség van az országok részletes összehasonlítására is.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: seniseeds.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!