A muszlim imámok az európai útjaik során hangsúlyozni szeretnék, hogy az iszlám értékei összeegyeztethetetlenek a  merénylők nézeteivel.

 

A francia, belga, nagy-britanniai és tunéziai imámok szombaton útra keltek Párizsból, hogy európai útjuk során hirdessék, elítélik a terrorizmust. Az imámok azokat a városokat szeretnék meglátogatni, ahol az utóbbi időben terrortámadások történtek.

 

A 30 muszlim imám és a többi vallási közösség helyettesei a párizsi Champs-Élysées azon részén szálltak autóbuszba, ahol áprilisban a terroristák megölték Xavier Jugele francia rendőrt – informál a Reuters.

 

 hirdetes_810x300  

A szervezők Berlinben és Brüsszelben is megállnak majd azokon a helyeken, ahol az utóbbi két évben terrorcselekmények történtek. A szervezők Berlinben Angela Merkel kancellárral is szeretnének találkozni. Az imámok július 14-én Nizzában fejezik be az útjukat. Ekkor lesz ugyanis az egyéves évfordulója annak a terrortámadásnak, amikor teherautóval hajtott tömegbe az a terrorista, aki 86 ember halálát okozta.

 

Azért vagyunk itt, hogy elmondjuk, hogy a mi vallásunk és értékeink összeegyeztethetetlenek a merénylők nézeteivel” – mondta Párizsban az egyik imám.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: Reuters

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!