100 liter juhtejet öntött szét a KDH elnöke, Alojz Hlina a Verbó településen található Plantex s.r.o. vállalat épülete előtt, felhívva ezzel a figyelmet a szlovákiai juhtenyésztés helyzetére. Mindeközben Robert Fico kormányfő és Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszter szemügyre vették a szövetkezetet és aratást a közeli Vágdebrődön (vagyis vették volna, de a rossz idő miatt a gépek nem indultak el reggel).

 

„Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszternek ma fogadnia kellett volna a juhtenyésztők delegációját és beszélni velük a szlovák juhtúró megmentéséről. Ehelyett inkább egy PR-akciót részesített előnyben Robert Ficoval. Tiltakozásunk jeleként úgy döntöttünk, hogy száz liter juhtejet öntünk szét.”

 

 

-mondta Hlina. Az előre egyeztetett találkozót Matečná is megerősítette, hozzátette azonban, felajánlotta Hlinának, hogy a tárgyaláson elérhető lesz az államtitkár, az élelmiszeripari és kereskedelmi részleg igazgatója és az állati nyersanyagokért és árukért felelős részleg vezetője, Hlina azonban lemondta a találkozót.

 hirdetes_810x300  

 

A miniszter elmondása szerint Szlovákia jelenleg juhtej behozatalára szorul, köszönhetően a juhtúró folyamatosan növekvő fogyasztásának, ezt pedig saját forrásokból már nem tudják fedezni.

 

Teraz.sk
kép: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!