Ahogy a Körkép.sk is beszámolt a múlt hónapban, két marokkói migráns, akiket kitoloncolás céljából szállított négy  szlovák rendőr a schwechati repülőtérre, meglógott kísérőik elől. Az osztrák hatóságok nagy erőkkel vonultak ki a reptérre, majd becserkészték a szökevényeket. Rövid időre azonban leállt a légiforgalom az osztrák reptéren.

 

Vizsgálat indult, hogy a rendőrök nem követettek-e el mulasztást a marokkói migránsok szállításakor. A nyomozás most lezárult, és – mily meglepő – nem állapítottak meg szabálytalanságokat a négy hivatalos közeg részéről. Mindenestre az incidens elég kínos volt mindkét ország számára.

 

„A vizsgálati eljárás eredménye szerint annak ellenére nem állapított meg súlyos mulasztást a rendőrök részéről sem a határ szlovákiai sem az osztrák oldalán, hogy a szökési kísérlet megtörtént. Ugyanerre a következtetésre jutottak az osztrák kollégák is, amit július 20-i közös találkozónkon is megerősítettek”

 

 hirdetes_810x300  

jelentette ki Csémi László, az Országos Rendőr-főkapitányság Határ- és Idegenrendészeti Hivatalának (ÚHCP PPZ) igazgatója. Hozzátette, az történet arra világított rá, hogy további közös intézkedésekre van szükség a hasonló esetek elkerülése érdekében. Például engedélyeznék a műanyagbilincsek használatát a repülőtereken.

 

Szlovákiai rendőrök ügyetlensége miatt leállt a schwechati reptér

 

Teraz.sk

Nyitókép: tvnoviny.sk/illusztráció

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!