A Mi Szlovákiánk Néppárát ( ĽSNS) csak egy marketingbuborék és itt az ideje, hogy kipukkadjon – mondta besztercebányai sajtótájékoztatóján Alojz Hlina, a KDH elnöke. Szerinte a párt másfél év alatt semmit sem ért el a parlamentben – az ĽSNS alelnöke, Milan Uhrík erre azzal reagált, hogy ez már tényleg egy kétségbeesett lépés a KDH vezetésétől.

 

„Az egyetlen, aki kipukkadt, az Hlina úr és a KDH, akiket a választók a legutóbbi parlamenti választásokon kiküldtek a parlamentből. Ha Isten is úgy akarja, örökre ott is maradnak” – válaszolt Uhrík.

 

A kereszténydemokraták szerint az ĽSNS sok mindent megígért, de nem tett semmit: „A romakérdést nem oldották meg, a buldózert be sem indították. Az utakat Besztercebánya megyében nem hozták rendbe. Ártanak az egyháznak, hamis püspököt alkalmaznak. Olyan dolgokat tesznek, amiket nem kellene és hazudnak. Az egyetlen, amit Kotleba elért az az, hogy a megyében foglalkoztatni tudta a családját.”

 

 hirdetes_810x300  

Hlina szerint a KDH harcolt a kommunista hatalom ellen és most kötelezettséget éreznek, hogy harcoljanak a fasiszta hatalom ellen is. Uhrík viszont úgy véli, hogy a KDH ellenezte az önálló Szlovákia létrejöttét és azon dolgoztak, hogy térdre kényszerítsék az országot.

 

Teraz.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!