„A KDH nélkül senki sem tudja megalapítani a következő kormányt. A párt tagjai fel vannak készülve arra, hogy a jelenlegi kormány alternatívájának részesei legyenek” – mondta pénteken a KDH elnöke, Alojz Hlina, aki úgy gondolja, hogy a kijelentései nem „nagyszájúak”, hanem a tényeken alapulnak.

 

Hlina szerint a jelenlegi politikai helyzetre az előrehozott választások kínálnak megoldást. A KDH vezére tisztában van azzal, hogy a pártja a jelenlegi státuszával nem tudna vezetői pozícióba jutni, mégis úgy véli, hogy teljes mértékben felkészültek a szerepre.

 

„Nem igaz, hogy az egyetlen lehetőség vagy a jelenlegi kormány, ahol tolvajok vannak, vagy a fasiszták, akik a jelenlegi kormány után hatalomra jutnának. Egyszerűen nem lehet itt ilyen hangulatot generálni” – hangsúlyozta.

 

 hirdetes_810x300  

Hlina kijelentette, hogy a KDH akár a jelenlegi kormánypárttal, az SNS-szel is hajlandó lenne kormányra lépni. „Valakivel együtt kell dolgoznunk….,  a párt elnökének, Andrej Dankonak a kiszámíthatatlanságát a párt kiépített struktúrája tompíthatja” – magyarázta.
A KDH elnökének elmondása szerint a nyilvánosság szemtanúja a nagy válságnak és az ország destabilizációjának, a kormánypártok tagjai mégsem vesznek erről tudomást.

 

A jelenlegi kormányt nem az egységes eszmei értékek tartják egyben, hanem az uniós alapok szétosztása” – egészítette ki Hlinát a KDH alelnöke, Pavol Zajac. „Meddig kell még azt néznünk, hogy a kormány egyszer szétmegy, aztán ismét összeáll? Szlovákia számára az lenne a legjobb, hogy az előrehozott választások keretén belül újra döntenének az egyes pártok támogatottságáról.”

 

Forrás: sme.sk/teraz.sk

Nyitókép: SME

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!