Peter Plavčan (SNS) leköszönő oktatásügyi miniszter reméli, hogy folytatódni fog a tanárok béremelési folyamata – mondta a TASR hírügynökségnek annak kapcsán, hogy az illetékes szakszervezetek nem írták azt a memorandumot, amely szociális egyezséget biztosított volna 2020-ig.

 

A miniszter szerint a tanárok megérdemlik a magasabb fizetéseket. „Ha elégedettebbek lesznek a tanárok, elégedettek lesznek a diákok is az iskolákban” – mondta hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban több mint 10 százalékkal sikerült emelni a pedagógusok fizetését.

Megszületett az egyezség a pedagógusok béremeléséről

Az oktatásügy és tudomány dolgozóit képviselő szakszervezet nem írja alá a korábban említett memorandumot, szerintük ugyanis így elvesztenék alkotmányos jogukat, amellyel évente egyezkedhetnek jobb fizetési és munkafeltételekről.

 

 hirdetes_810x300  

A memorandum aláírását Robert Fico kormányfő a szeptemberi béremelések feltételéül szabta. Amennyiben ez nem teljesül, Fico szerint a tanár béremelése visszatér az eredeti, kormányprogramban meghatározott tervezethez és 2018 januárjában kaphatnak béremelést.

 

Teraz.sk
kép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!