A Szlovák Tudományos Akadémia Prognosztikai Intézetének egykori igazgató asszonya, Martina Lubyová lesz az új oktatásügyi miniszter – közölte a SITA hírügynökség. 

 

Az új miniszter nevét maga Andrej Danko is megerősítette a Koalíciós Szerződés kiegészítésének aláírásakor.

 

Danko a nemzetiek választását azzal magyarázta, hogy szerettek volna egy olyan embert találni, akivel a harmadik szektor és az ellenzék is képes azonosulni. „Elsősorban szerettem volna megmutatni, hogy az SNS képes átlépni a saját árnyékán” –mondta Danko.

 

 hirdetes_810x300  

Robert Fico kormányfő szerint Lubyová már szerdán részt vesz a kormányülésen. A hivatalába pedig Andrej Kiska államfő kedden fogja kinevezni.

 

Martina Lubyová:

  • A Szlovák Tudományos Akadémia Prognosztikai Intézetének egykori igazgatója.
  • Közgazdaságtanból PhD. tudományos fokozatot szerzett a prágai Közgazdasági Intézetben (Centre for Graduate Education – Economics Institute), valamint a New York-i Sate Universityn. További PhD. fokozatot szerzett satisztikából a pozsonyi Közgazdasági Egyetem Gazdaságinformatikai Karán, valamint JuDr. titulust a Comenius Egyetem Jogi Karán. Mgr. titulust pedig a Comenius Egyetem Matematika, Fizika, Informatika Karán szerzett biofizikából.
  • Szociális statisztikát tanított a pozsonyi Közgazdasági Egyetem Gazdaságinformatikai Karán.
  • Mintegy 60 tudományos publikáció társszerzője, melyek a munkaerőpiaccal, a migrációval, az integrációval, a művelődéssel és az oktatással foglalkoznak.

 

Forrás: aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!