A Magyar Idők minapi cikkében egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt írta, hogy a Tesco brit üzletlánc komolyan fontolgatja, hogy nem csak Magyarországon, de Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is eladja üzleteit. A forrás állítólag a kiskereskedelmi lánc egyik londoni menedzsere. 

 

Az üzletlánc Magyarország kiadott hivatalos álláspontjában „határozottan tagadja a sajtóban megjelent híreszteléseket”. A cseh ČTK hírügynökségnek adott nyilatkozatban azt hangsúlyozták, hogy a Tesco elkötelezett hálózata közép-európai, hosszútávú bővítésében.

 

A Tesco kivonulásának oka a bérnövekedés, illetve a bérek emelésére irányuló szakszervezeti nyomás. A Magyar Idők arra hívta fel a figyelmet, hogy a vállalat hivatalos éves tervei közt nem szerepelt a fizetések emelése.

 

 hirdetes_810x300  

Mindeközben a Tesco egész Közép-Európában csökkenti alkalmazottai számát.

 

Nem először merül fel, hogy a Tesco túladna itteni üzletein, két évvel ezelőtt is anyagi nehézségek miatt vette fontolóra a dolgot a cégvezetés. A névtelen forrás szerint ezúttal leghamarább jövő márciusban kerülhet sor az eladásokra.

 

Bezárja kereskedelmi részlegeit a Tesco. Ez már a távozás szele?

 

Tesco-sztrájk Magyarországon: hat hipermarketet és több kisebb üzletet zártak be

 

SME.sk

Nyitókép: magyaridok.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!