Martin Klus képviselő, aki a novemberi megyei választásokon a SaS, az OľaNO, a NOVA éss az OKS támogatásával szerette volna magát megmérettetni Besztercebánya megyefőnöki posztjáért, kiszállt a küzdelemből. Klus annak a Ján Lunter vállalkozónak a javára mondott le jelöléséről, aki függetlenként a Smer és Most-Híd támogatásával pályázik a megyefőnöki székre.

 

Az Aktuality.sk portál információ szerint, Klus pártja az SaS azután döntött így, miután megtudták az AKO és a Median által végzett közvélemény-kutatások eredményeit. Ezeket a felméréseket még a megyei választások előtt Martin Klus a másik jelölttel, Stanislav Mičevvel együtt dolgoztatta ki. Ján Lunter pedig még Klusék előtt rendelt meg egy felmérést a Focus ügynökségnél. A Focus-felmérés eredményei szerint Lunter 31 százalékot, Kotleba 22 százalékot, Klus 11 százalékot, míg Mivčev 10 százalékot szerezne Besztercebánya megyében.

 

Klus, Mičev és a több besztercebányai megyefőnök-jelölt egy memorandumot írt alá, amelyben megyegyeztek a választások előtti közös együttműködésről. A közös közvélemény-kutatások alapján azt a legerősebb jelöltet szerették volna kiválasztani maguk közül, aki szembeszállhatott volna Kotlebával. Lunter a memorandumhoz nem csatlakozott, és kijelentette, hogy amennyiben szeptember végén a demokratikus jelöltek közül nem neki lesz a legtöbb százaléka, lemond a jelöltségről.

 

 hirdetes_810x300  

Forrás: aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.