Richard Sulík SaS-elnök elutasította, hogy az általuk megrendelt közvélemény-kutatásban szuggesztív kérdéseket tettek volna fel – reagált Robert Fico kormányfő vádjaira. Elmondása szerint a kérdéseket a Polis ügynökség vezetője, Ján Baránek is jóváhagyta.

Fico videóban reagált Sulíkék felmérésére: “Nevetséges manipuláció”

Sulík károsnak tartja a kormányfő álláspontját, miszerint Szlovákiának mindenképp az unió magjához kell tartoznia.

 

„A mai napig nem mondta meg, mi az a mag. Az, hogy vagon sodródnánk valahova arról tanúskodik, hogy nincs elég önbizalma. Szlovákia érdekei nem állnak az első helyen a miniszterelnöknél. Az SaS álláspontja viszont jóval hasznosabb az országnak. Azt mondjuk hogy tárgyaljunk, legyünk ott az asztalnál és próbáljunk befolyást gyakorolni az EU jövőbeli fejlődésére.”

 

A pártelnök meg van róla győződve, hogy a mag nem létezik: „Olyan, mint Columbo felesége vagy a földönkívüliek.” Sulík arra figyelmeztetett, hogy ne tévessze meg az embereket Fico álláspontja, amivel ámítja a közvéleményt:

 hirdetes_810x300  

 

„Azt mondja, hogy a mag nagyszerű, de nem tudjuk, mi az. Ezért mondjuk, hogy nem kell riogatni. Állapítsuk meg, mi hasznunk lesz belőle és mibe fog kerülni”.

 

A pártelnök úgy látja, hogy az Európai Unió nem öncélú projekt, hanem eszköz, hogy az emberek jobban élhessenek. Egyúttal televíziós vitára hívta ki a kormányfőt, a téma Szlovákia jövője lenne az EU-n belül. „Hátha abbahagyja az üzengetést videókon keresztül, ez gyávaság. Álljon ki mint egy férfi és védje meg álláspontját” – tette hozzá.

 

Teraz.sk
kép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!