A rendőrség immáron harmadszor ad ki részletes információkat a szombat hajnalban, Pozsonyban elkövetett gyilkossággal kapcsolatban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Hviezdoslav téren egy csetepaté során két embert megkéseltek, közül az egyik, egy 37 éves szlovák állampolgár életét vesztette, egy ukrán származású férfi pedig kórházba került.

 

A rendőrség több közleményt is kiadott, amelyben azt hangsúlyozták, hogy nem terroristacselekményről volt szó, az elkövető pedig nem közel-keleti származású volt. Később ezt pontosították azzal, hogy közölték, egy indiai származású férfit tartóztattak le gyilkosság és súlyos testisértés vádjával.

 

„Nem terroristatámadásról van szó, hanem standard gyilkosságról. A nyomozó ennek megfelelően jár el”

 

jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Tibor Gašpar országos rendőr-főkapitány.

 hirdetes_810x300  

 

Elmondta, hogy a vádlott szlovák állampolgár, aki 2004-ben Indiában egy szlovák hölggyel házasodott össze, majd 2008-ban Szlovákiába költöztek. 2012-ben kérvényezett szlovák állampolgárságot, majd 2015-ben kapta meg azt.

 

Gašpar azt is elárulta, hogy az elkövető egy informatikai cégnél dolgozik mint projektmenedzser.

 

A médiában megjelent első hírek még külföldiek és szlovákok közti konfliktusról szóltak. A mostani információk szerint az indiai férfi tehát heves szóváltást követően egy szlovák és egy ukrán férfit támadott meg.

 

Hnonline.sk, Körkép.sk

Nyitókép: facebook/Polícia Slovenskej Republiky

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!