Jogerősség vált Daniel Lipšic feltételes büntetése, amelyet szeptember 19-én szabtak ki rá halálos közlekedési balesete miatt. A határozat október 10-én vált jogerőssé, ugyanis senki nem nyújtott be ellene fellebbezést . tájékoztatta a SITA hírügynökséget  Pavol Adamčiak, a pozsonyi bíróságok szóvivője.

 

A Pozsonyi III-as számú Járásbíróság  Lipšicet három év feltételes börtönbüntetésre ítélte öt éves próbaidővel. Az egykori parlamenti képviselőt és belügyminisztert egyúttal hat évre eltiltották mindennemű motorgépjármű vezetéstől is. A NOVA egykori elnöke 2016. szeptember 19-én az esti órákban elgázolt egy 72 esztendős férfit, aki belehalt sérüléseibe. A baleset után Lipšic parlamenti képviselői mandátumáról is lemondott.

 

Sokan már véleményezték is a döntést: Martin Glváč, a Smer-SD frakcióvezetője felszólította Lipšicet, hogy kérjen rendkívüli felülvizsgálatot Lucia Žitňanská igazságügyi minisztertől  az általa elkövetett gázolás ügyében. A volt képviselő ügyvédje viszont azzal reagált, hogy a mostani a legszigorúbb ítélet, amit a bíróság hasonló ügyekben hozott.

 

 hirdetes_810x300  

Webnoviny.sk / Teraz.sk 
kép:

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!