A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) őrizetbe vette Pavol Ruskot, a Markíza TV volt igazgatóját, korábbi gazdasági minisztert, az ANO egykori elnökét –  számolt be róla a Sme. Ruskot azzal gyanúsítják, hogy 1997-ben megrendelte társa, Sylvia Volzová meggyilkolását.

 

A rendőrség hivatalos közleménye szerint négy személyt tartóztattak le gyilkosság előkészítésének ügyében, s a letartóztatott személyek egyike Pavol R.

 

Ruskot a besztercebányai alvilág volt főnöke, Mikuláš Černák jelentette fel. Černák, aki jelenleg életfogytiglani büntetését tölti, 2015-ben jelentette be, hogy fokozatosan vallomást tesz minden gyilkossággal kapcsolatban, amelyhez köze volt. Az együttműködésért cserébe 25 év után feltételesen szabadlábra helyezhetik.

 

Rusko azt mondta, hogy jól megfizeti, mert sok forog kockán számára. A fő, hogy tisztán csináljuk” – állítja feljelentésében Černák. Rusko állítólag 500 ezer korona előleget adott. Černákék Volzová elrablását és meggyilkolását a Sýkora-klán embereivel közösen készítették elő. Erre végül azért nem került sor, mert Černák rendőrkézre került.

 

A NAKA múlt héten tanúként kihallgatta Volzovát is, aki 1973 óta Németországban él. Volzová még a Marktíza kiépítése során került kapcsolatba Ruskoval. Volzová feladata az volt, hogy befektetőket keressen a televízió számára, valamint az engedélyek megszerzése is ráhárult. Csakhogy három évvel később Volzová és Rusko kapcsolata elmérgesedett. Volzová a kihallgatáson elmesélte, hogy abban az időben rendkívül féltette a biztonságát. „A lakóhelyem körül számomra ismeretlen emberek tartózkodtak. Ott álltak az ablakom alatt és figyelték, hogy mit csinálok, hova megyek” – mondta a Sme-nek adott interjújában.

 

Forrás: Sme.sk/teraz.sk

Nyitókép: SME

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!