Szerda éjféllel véget ért a megyei választások kampánya, és kezdetét vette a kampánycsend. A választások előtt 48 órával, tehát november 2-án 00.00 órától a választások napjáig tilos kampánytevékenységet folytatni.

 

Kampánycsend idején tilos bármiféle információt közzétenni a jelöltek érdekében vagy a jelöltek ellen. A megyei választások kampánya június 28-án, a választások időpontjának kihirdetésétől szóló határozat Törvénytárban való beiktatása napján vette kezdetét.

 

Gyakorlatban a moratórium azt jelenti, hogy a kampány idején elhelyezett plakátokat nem kell eltávolítani, viszont újakat tilos kiragasztani – mondta Eva Chmelová a belügyminisztérium választási osztályának igazgatója, majd hozzátette az interneten, illetőleg SMS-ben szintén tilos a kampánytevékenység mindennemű formája.

 

 hirdetes_810x300  

Chmelová továbbá azt is elmondta, hogy a mindennapos internetes kommunikáció, az ingyenes közösségi oldalakon és más internetes fórumokon való kommunikáció a törvény szerint nem része a választási kampánynak, így a kampánycsend idején sem tiltott. Viszont a rádióban és a televízióban szintén tilos a megyei választásokkal kapcsolatos politikai reklámok közvetítése.

 

A megyei választások 2017. november 4-én reggel 7.00 órakor kezdődnek és este 22.00 órakor fejeződnek be. A választási helyiségek bezárását követően a Statisztikai Hivatal honlapján közlik a választások előzetes eredményeit.

 

Forrás: sme.sk

Nyitókép: iHodnoty

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!