Az ellenzéki képviselők már összegyűjtötték a rendkívüli ülés kezdeményezéséhez szükséges aláírásokat, melynek egyetlen programpontja a belügyminiszter, Robert Kaliňák menesztése. Az ülésre feltehetően jövő héten kedden kerül sor.

 

A 40 aláírást a három ellenzéki párt, az SaS, az OĽaNO, valamint a Sme rodina gyűjtötte össze. „A visszahíváshoz szükséges kérvényt hat oldalban írtuk meg. Ha minden apróságot le kellett volna írnunk, miért kell Kaliňákot meneszteni, akkor az egy egész könyvet kitett volna” –mondta Jozef Rajtár, SaS-képviselő.

 

Grendel Gábor, az NOVA mozgalom elnöke szerint Kaliňák lassan a Fico-kormány legtöbbször lemondásra felszólított minisztere lesz. „A megyei választásokat után maguk a Smer alelnökei is a leváltását szorgalmazták. A jelen javaslattal lehetőséget biztosítunk nekik a szabad véleménynyilvánításra, illetve arra, hogy megszavazzák Kaliňák menesztését” – mondta Grendel.

 

 hirdetes_810x300  

Milan Krajniak, a Sme rodina képviselője elmondta, nem szórakozás számukra az, hogy kéthavonta próbálják meneszteni Kaliňákot. „Amennyiben a kormányfő nem tud rendet teremteni, élnünk kell alkotmányos jogunkkal, hogy legalább alapjaiban megőrizzük az emberekben a politika értelmébe vetett hitet” – jegyezte meg.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!