Az Apple elnézést kért a felhasználóktól az iPhone telefonok teljesítményének szándékos lassítása miatt. Az ügy kirobbanása után a vállalat csökkenti az akkumulátor cseréjének árát és változtat a szoftver beállításain is úgy, hogy a felhasználó láthassa, milyen állapotban van a telefon aksija.

 

A garancián túli aksicsere árát az iPhone 6 és újabb modellek esetébe 79 dollárról 29 dollárra csökkenti.

 

Az iS operációs rendszert úgy aktualizálja a vállalat, hogy a felhasználó lássa, milyen állapotban van a telefon aksija, és hogy ez mennyire befolyásolja a szerkezet működését.

 

 hirdetes_810x300  

Amit arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az Apple nyakába Amerikában már nyolc bírósági pert varrtak amiatt, hogy szándékosan csökkenti telefonjai teljesítményét, ezzel próbálva rávenni a felhasználókat arra, hogy gyakrabban cseréljék a telefont.

 

A pereskedők főleg azt nehezményezik, hogy az Apple egy év után szándékosan lassítja a telefonokat, így a felhasználók kénytelenek voltak új készüléket venni, pedig a gyenge aksi cseréjével a költségek töredékéből meg lehetne oldani a problémát.

 

Az Apple azt állítja, hogy a teljesítmény csökkentésének oka, hogy a telefon kevesebb energiát használ, és a gyenge aksi ellenére is szeretné meghosszabbítani a telefon élettartamát.

 

DenníkN/Körkép.sk

Nyitókép: engadget.com

Korábbi cikkeink a témában:

 

Az Apple beismerte: egy év eltelte után szándékosan lassítják az iPhone-okat

 

Már a nyolcadik bírósági pert varrták a Apple nyakába lassuló telefonjaik miatt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!