Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány elismerte, hogy a NAKA vizsgálja a KTAG nevű céget, melynek társtulajdonosa Andrej Kiska.

 

Az államfő a Vasárnap hetilapnak adott interjújában nemrég jelezte, hogy az általa hamis és jellemtelen embernek nevezett Robert Kaliňák belügyminiszter több csapdát is állított neki az elmúlt időszakban. Ezzel kapcsolatban leginkább a magáncélokra használt állami repülőgépről olvashatunk a sajtóban. Kiska további támadásokat vár a Smertől, szerinte mindez az államfőválasztással függ össze.

 

Lejáratás ezerrel

 

 hirdetes_810x300  

Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány mai sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökség (NAKA) vizsgálatot folytat Andrej Kiska cége ellen. A vád: adóelkerülés és az államfő választási kampányának törvénytelen finanszírozása.

 

Robert Kaliňák csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy nevetségesek az államfő vádjai, a belügy nem használja fel a rendőrséget politikai célokra. Egy férfinak pedig szerinte nem kellene telesírnia a sajtót a személyével kapcsolatos dolgokkal.

 

A belügyminiszter egyúttal támadásba lendült. Ezúttal újabb számlát készül küldeni az államfőnek. Kaliňák azt nehezményezi, hogy az államfő tavaly novemberi útja után „összehányva adták vissza a repülőt,“ az államfőnek pedig meg kellene válogatnia, milyen emberekkel dolgozik együtt. „„Elég a megfelelő embereket megválogatni, akik nem úgy viselkednek, mint egy disznó,“ mondta Kaliňák.”

 

Az elnöki hivatal reagálásában visszautasította a vádakat. Szerintük méltatlan dolog a repüléstől rosszul lett embereket támadni, akik ráadásul nem is az elnöki kabinethez tartoztak, hanem a kiséret részét képezték.

 

SmeDenníkNKörkép.sk

Nyitókép: DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!