Csütörtökön kommandós egységeket vetettek be a Tátrában. A hatóságok egy radioaktív anyagokkal kereskedő nemzetközi bűnszervezeten ütött rajta.

 

A poprádi nyomozóhatóságok több más speciális egységgel együttműködve Poprád és Késmárk városokban razziázott, házkutatásokat tartottak és letartóztatások is történtek. A razziákat egyszerre indították három különböző helyszínen: egy végrehajtó irodájában illetve lakhelyén, valamint egy olasz hivatalnok poprádi lakásában.

 

A rendőrség az olasz állampolgárt már egy ideje adócsalás miatt körözte, nemrég pedig felmerült a gyanú, hogy radioaktív anyagokkal kereskedik – Németországba akarta értékesíteni a sugárzó anyagot.

 

 hirdetes_810x300  

A német nyomozóhatóságoknak a szlovák rendőrség adott információkat a gyanúsítottakról, és amikor a német kollégák megerősítették a célpontokat, a kommandósok rajtuk ütöttek. Az akció keretében 10 kilogramm nagy tisztaságú radioaktív anyagot foglaltak le. Ekkora mennyiség használható az egészségügyi eszközökben, de úgynevezett piszkos bomba készítésére is.

 

TA3.com

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!