Az elkövetkezendő két évben összesen mintegy 50 millió eurót szánnak a felsőoktatási intézmények internátusainak rekonstrukciójára.

 

Idén 20 millió eurót adnak az internátusok felújítására, de ha több pénzre lesz szükség, akkor lesz lehetőség a kért összeg elkülönítésére – mondta Robert Fico kormányfő a főiskolai rektorokkal folytatott szerdai tanácskozása után.

 

„Eddig egyetlen kormány sem beszélt nyíltan az internátusok felújítására szánt pénzről. Kérek szépen mindenkit, hogy idézze fel az emlékezetében azt, hogy Mikuláš Dzurinda, Iveta Radičová vagy a többi jobboldali politikus beszélt-e valaha arról, hogy pénzt akar adni az internátusok felújítására, vagy hogy bevezetik az ingyenes vonathasználatot?

 

– mondta a miniszterelnök, majd hozzátette, hogy 2016-ban igenis beszélt róla, hogy szükséges lenne az internátusok felújítása.

 hirdetes_810x300  

 

A kormány programnyilatkozatába bevettük azt a tételt, miszerint ésszerű finanszírozást szeretnénk előkészíteni az internátusok felújítására. Idén sor is került erre“ – jegyezte meg Fico.

 

Örömmel fogadom a kormányfővel kötött egyezségünket, rendkívül korrektnek tartom“ – jegyezte meg a Szlovák Rektori Konferencia elnöke, Rudolf Kropil. A szlovák oktatásügyi miniszter asszony, Martina Lubyová kijelentette, hogy 30 év után végre sikerült elérni ebben az országban azt, hogy szisztematikus és masszív eszközökkel álljanak hozzá a felsőoktatási intézmények internátusainak felújításához.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: TASR/Dano Veselský

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!