Frissítve: 09.51 Legalább 17 halottat követelt a szerdai floridai iskolai lövöldözés. 12 holttestet az iskola épületében találtak meg, kettőt a külső területén, egy halott az utcán hevert, két személy pedig a kórházban halt bele a sérülésekbe. A mentők 16 személyt szállítottak kórházba. A gyanúsítottat, a 19 éves Nikolas Cruzt letartóztatta a rendőrség. Az iskola korábbi diákjáról van szó, akit „magaviseleti okokból” kizártak az iskolából. Sajtóhírek szerint összeverekedett korábbi barátnője új barátjával, ezt követően egy másik floridai iskolába kezdett járni.

 

Kép: teraz.sk

 

Helyi idő szerint szerda délután kezdett lövöldözni volt iskolája előtt. Korábban közösségi oldalán „nagyon nyugtalanító tartalmat” tett közzé. Konkrétan az Instagramon pózolt egy lőfegyverrel.

 

 hirdetes_810x300  

 

 

Lövések dördültek egy amerikai középiskolában, Florida állam déli részén. Az amerikai sajtó közlése szerint több áldozatról lehet tudni. Az elkövetőt még a helyszínen van. Az iskolában a gyerekek és a tanárok elbarikádozták magukat.

 

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, hermetikusan elzárták a környéket. Videofelvételek tanúsága szerint az épület egyes részeiből már sikerült evakuálni a gyerekeket. A támadás indítékáról egyelőre nem lehet tudni semmit.

 

A Reuters információi szeirnt legalább húsz sérültről lehet tudni. Az egyik fiú lefotózta az osztálytermet, ahol meghúzta magát a támadó elől, majd kiposztolta a twitterre:

 

 

 

 

 

 

Körkép.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!