Az időjárás nemcsak a közúti, de a légi közlekedést is egyre inkább bonyolítja.

 

Az időjárási viszonyokra való tekintettel törölték a Pozsonyból Bolognába, Dublinba és Leeds–Bradfordba tartó járatokat.

 

A járattörlésről a pozsonyi M.R.Štefánik repülőtér a weboldalán adott ki tájékoztatást. „A jelenlegi időjárási viszonyok miatt a repülőgépek nem tudnak leszállni az egyes repülőtereken, ezért töröltük a járatokat“ – erősítette meg a pozsonyi reptér.

 

 hirdetes_810x300  

Az utasok ingyenesen újrafoglalhatják a repülőjegyeiket, ha pedig más terminusban nem szeretnének repülni, akkor visszaadják nekik a repülőjegyük teljes árát.

 

Az Eurocontrol legfrissebb adatai szerint Amszterdamban, Londonban, Glasgow-ban, Edinburghben, Barcelonában és Genfben is korlátozzák a leszálló gépek forgalmát, ezért késésekre kell számítani ezeken a repülőtereken. A dublini repülőtér üzemeltetője közölte, hogy szombat reggelig a repülőteret lezárták, így egyetlen járatot sem indítanak, vagy fogadnak. Az ír légikikötő már csütörtökön sem nyitott ki.

 

Az Eurocontrol adatbázisa szerint pénteken délelőtt 245 járat késik Európában fél óránál többet, a késések 80 százaléka időjárási okok miatt alakult ki.

 

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a Ryanair déli, illetve késő esti dublini, valamint a British Airways kora délutáni londoni járatát törölték a légitársaságok, a járatok nem érkeznek meg Budapestre, így vissza sem tudnak majd indulni.

 

Csütörtökön havazás miatt Nyugat-Európában több mint kétezer járatot nem indítottak el.

 

Forrás és nyitókép: SME/MTI

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!